Professional Nanny

Een nanny aanstellen

Er zijn verschillende manieren voor ouders om een nanny aan te stellen:

- De Regeling Dienstverlening aan Huis

Ouders kunnen een nanny die 3 dagen of minder werkt in de week, aanstellen onder de Regeling Dienstverlening aan Huis. De ouders hoeven geen belasting en sociale verzekeringen te betalen voor de nanny. Alleen een bruto uurloon. Klik hier voor meer informatie.

- ZZP-Nanny

Een nanny kan ook als ZZP'er ingeschreven staan bij de Kamer v. Koophandel. Ze werkt met een overeenkomst van opdracht en de ouders hoeven geen belasting en sociale premies af te dragen voor haar. Klik hier voor meer informatie.

- Full time nanny

Een full time nanny werkt meer dan 3 dagen per week en maximaal 40 uur voor een gezin. De ouders worden volledig werkgever, hebben een werkgeversnummer bij de Belastingdienst en dragen belasting en sociale premies af voor de nanny. Klik hier voor meer informatie.

- Payrolling

Het dienstverband van een nanny (elk gewenst aantal uren) kan ook ondergebracht worden bij een payrolling bedrijf. Dit bedrijf wordt de werkgever van de nanny en de ouders betalen 1,67 tot 1,85 keer het bruto salaris en zijn niet aansprakelijk als de nanny ziek wordt of arbeidsongeschikt. Het payrolling bedrijf draagt belasting en sociale premies af. Klik hier voor meer informatie

Onkosten
De ouders zijn altijd verantwoordelijk voor de kosten van voeding, luiers, uitstapjes, knutselmateriaal en vervoer van de kinderen en de nanny. Veel ouders betalen een reiskostenvergoeding voor de nanny.