Professional Nanny

Zelf een gezin zoeken

Als je geen vacatures voor nanny functies kunt vinden bij jou in de buurt, kun je ook zelf op zoek gaan naar een vraaggezin. Als je niet te ver van Amsterdam woont, kan Professional Nanny jullie registreren en alle administratieve zaken regelen zodat de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag en jullie verzekerd zijn van goede begeleiding.

Hieronder vind je een stappenplan waarmee je zelf op zoek kunt gaan naar een leuk vraaggezin.

1.       Lees de website van Professional Nanny goed door zodat je de achterliggende wet & regelgeving snapt. Als je vragen          hebt kun je me altijd bellen of mailen.

2.       Lees de arbeidsvoorwaarden en kijk of je het daarmee eens bent en of dit past bij jouw persoonlijke situatie.

3.       Er zijn meerdere websites waar je op zoek kunt naar vraagouders: Oudermatch.nl, Care.com, Oppasbron,          Oppassen.nl, Oppasplein.nl, Tendea.nl, sites van ander nanny bureau’s, even Googelen en je hebt er zo een aantal.

4.       Besluit hoeveel geld je wilt uitgeven aan je zoektocht.

5.       Bekijk de websites kritisch op kosten, eenmalig en vast.

6.       Maak op alle sites waar dat mogelijk is een gratis profiel aan

7.       Zorg dat je profiel er goed uitziet, plaats een leuke foto van jezelf (vermijdt sexy foto's of foto's op feestjes), vermeld je           opleiding, ervaring, je motivatie om bij ouders thuis te willen werken, de dagen en tijden dat je beschikbaar bent (vergeet           de avonden en weekenden niet), vermeld dat er voor het verkrijgen van kinderopvangtoeslag een gastouderbureau           ingeschakeld moet worden en dat je graag met Professional Nanny wilt werken. Log regelmatig in op de sites zodat           ouders kunnen zien dat je actief op zoek bent.

8.       Kijk met je gratis profiel of er veel ouders bij jou in de buurt op zoek zijn naar kinderopvang aan huis. Als dat zo is kun je           overwegen om te betalen zodat je zelf ouders kunt benaderen. Let erop dat ouders die lange tijd niet ingelogd hebben           vaak al voorzien zijn. Je hebt het meeste kans dat ouders nog op zoek zijn als ze recent nog hebben ingelogd.

9.       Benader ouders enthousiast en positief, reageer snel als je een reactie van ouders krijgt. Laat merken dat je          geïnteresseerd bent in hun situatie en in de kinderen.

10.   Verwijs de ouders waar nodig naar de website van Professional Nanny of laat ze contact opnemen met mij. Zorg dat je        zelf de website ook gelezen hebt en de eerste vragen over de vereisten voor kinderopvangtoeslag kunt beantwoorden.

11.   Als de ouders interesse hebben maak je een afspraak met ze (op korte termijn, er zijn meestal meer kapers op de kust)        en ga op kennismakingsgesprek. Kijk tijdens het gesprek of je bij dit gezin zou willen werken. Als jullie makkelijk met elkaar        kunnen praten en het over veel dingen eens zijn, is dat een goed teken.

12.   Als je enthousiast bent en de ouders zijn dat ook en de ouders willen in aanmerking komen        voor kinderopvangtoeslag, meld dat dan even bij mij. Dan weet ik dat de ouders contact op kunnen nemen.

13.   Als ze dat doen, maak ik voor de ouders een offerte gebaseerd op de prijzen van Professional Nanny. Ik leg ze de        arbeidsvoorwaarden en de registratieprocedure uit en beantwoordt alle vragen die ze hebben.

14.   Als de ouders akkoord zijn met het zakelijke gedeelte, gaan we samen op kennismakingsgesprek. Ik teken een               bemiddelingsovereenkomst met de ouders en met jou, de ouders krijgen een map met beleidstukken (jij ontvangt deze       digitaal), we doen de risico-inventarisatie en starten z.s.m. de registratieprocedure op.

15.   De ouders hoeven geen inschrijfgeld te betalen aan Professional Nanny omdat jullie elkaar al gevonden hebben. Ze moeten        wel je VOG betalen (€ 33,850. Jij moet de kosten van de verplichte kinder EHBO-cursus betalen (€ 99,95, 2 jaar geldig).        Neem even contact op als je de cursus al van te voren wilt gaan doen, dan geef ik je uitgebreide instructies welke cursus        je precies moet doen en een kortingscode voor € 5,00 korting

16.   Je houdt contact met het gezin tijdens de registratieperiode en krijgt van mij hulp om het inspectiebezoek goed te laten        verlopen.

17.   Als je bij meerdere gezinnen werkt in de week, is het handig om alles via 1 bureau te laten verlopen en vakanties met               meerdere gezinnen in een vroeg stadium te plannen.

Als je vragen hebt of tegen problemen oploopt kun je me altijd bellen of mailen. Zie kopje "Contact".