Professional Nanny

Hoe werkt het?

Professional Nanny is een gastouderbureau dat bemiddelt tussen ouders en nanny's voor officiële kinderopvang bij de ouders thuis. Professional Nanny PLUS bemiddelt voor nanny's die geen diploma hebben voor de kinderopvang en ouders die geen behoefte hebben aan kinderopvangtoeslag. Nanny's zonder diploma voor de kinderopvang hebben vaak een hoop ervaring. Deze nanny's kunnen via de Nanny Academy hun theoretische kennis bijscholen.

Waarom werken als nanny?

Als nanny werk je heel zelfstandig en ben je verantwoordelijk voor de kinderen en het huis als de ouders werken. Je hebt de zorg voor 1-4 kinderen en levert een hoge kwaliteit kinderopvang. Als nanny heb je een hecht contact met het gezin en de kinderen die je opvangt. Hard werken, maar ook tijd voor die extra aandacht en leuke activiteiten waar kinderen zo'n behoefte aan hebben.

Hoe vind je een gezin?

Sommige ouders vragen Professional Nanny of Professional Nanny PLUS om een nany voor ze te zoeken. Je kunt dan benadert worden via allerlei websites als je past binnen het zoekprofiel van de ouders. Soms zoeken nanny's zelf een gezin (op allerlei websites of via via) maar hebben Professional Nanny nodig voor de registratie, hulp met de aanstelling, hulp bij het opzetten van een eigen bedrijf of een training. Meer informatie over het zoeken van een gezin vind je op de pagina "Zelf een gezin zoeken".

Nanny's met een kinderopvang opleiding

Nanny's met een diploma dat erkend is binnen de kinderopvang, kunnen geregistreerd worden in het Landelijk Register Kinderopvang. De ouders hebben dan recht op kinderopvangtoeslag. Dit wordt geregeld door Professional Nanny (gastouderbureau). De ouders betalen de registratiekosten bij de gemeente en de VOG voor de nanny en de nanny betaald de benodigde kinder EHBO cursus (ongeveer 99,95 bij www.livis.nl). Met de VOG schrijft de nanny zich in bij het Personenregister Kinderopvang en wordt gekoppeld aan Professional Nanny. We doen samen met de ouders een risico inventarisatie bij de ouders thuis en de nanny doet haar EHBO cursus, nadat alle papieren in orde zijn, komt de inspectie op bezoek om te kijken of er veilig kinderopvang kan plaatsvinden in de woning. De hele registratieprocedure neemt 6-7 weken in beslag. Als het registratienummer binnen is, kan de opvang starten. Professional Nanny verzorgt de begeleiding en coaching en je hebt twee verplichte trainingsdagen per jaar (op zondagmiddag).

Een nanny kan op verschillende manieren in dienst komen bij de ouders, daarover vind je meer informatie op de pagina over "Inkomen en aanstelling"

Nanny's zonder kinderopvang opleiding

Nanny's zonder diploma voor de kinderopvang, maar met ervaring als nanny bij de ouders thuis, kunnen in aanmerking komen voor een baan bij een gezin dat geen kinderopvangtoeslag wil. Na een positieve kennismaking bij een gezin wordt er gekeken welke modules van de Nanny Academy er nodig zijn om aan de kwaliteitseisen van Professional Nanny PLUS te voldoen. De kosten van de training en de VOG worden betaald door de ouders. De nanny betaald de kinder-EHBO cursus (ongeveer 99,95 bij www.livis.nl). Je wordt altijd legaal aangesteld bij een gezin en werkt niet zwart. Je moet in het bezit zijn van een Nederlands Burgerservice-nummer (BSN-nummer) en indien mogelijk een DigiD code.

Soms spreken de ouders van een gezin Engels en spreekt de nanny Nederlands met de kinderen. De nanny moet dan goed Engels en Nederlands spreken. Soms willen de ouders een Engelstalige nanny voor de kinderen omdat ze maar tijdelijk in Nederland zijn of willen dat hun kinderen Engels leren van de nanny. In enkelegevallen zoeken de ouders een anderstalige nanny. Die nanny moet dan wel voldoende Engels spreken om met Professional Nanny te kunnen spreken en deel tekunnen nemen aan de Nanny Academy in het Engels.

Nanny Academy

Als nanny wil je je vak zo goed mogelijk uitoefenen en je positief onderscheiden op de arbeidsmarkt. Je wilt aan ouders duidelijk maken dat je je vak serieus neemt en dat je een hoge kwaliteit kinderopvang levert.

Schrijf je daarom in bij de Nanny Academy voor 1 of meer modules naar keuze (totaal 6 modules)!

Je kunt precies die kwalificaties bijscholen die je nodig hebt. De kosten zijn 70,00 per module of 375,00 voor alle 6 de modules (exclusief 21% BTW). Je ontvangt een certificaat aan het einde van elke module (geen MBO-kwalificatie).

Als je geen kinderopvang opleiding hebt en toch benadert wordt door Professional Nanny voor een functie bij een gezin, betalen de ouders de Nanny Academy voor je.

Meer informatie over de 6 trainings modules vind je onder het kopje "Nanny Academy".