Professional Nanny

Word nanny!

Als nanny heb je een prachtig beroep!

Je vangt 1-6 kinderen tussen 0-12 jaar op bij de ouders thuis en zorgt dat alles op rolletjes loopt als de ouders werken. Je werkt nauw samen met de ouders en bouwt een hechte band op met een gezin. Daarnaast werk je zelfstandig en heb je alle tijd en aandacht voor de kinderen. Jij kunt inspelen op hun behoeften en energie niveau en geeft ze wat ze nodig hebben voor hun emotionele, persoonlijke en sociale ontwikkeling en zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer in huis. In een gezin heb je vaak te maken met kinderen van verschillende leeftijden, maar jij bepaald welk gezin bij jou past. Een goede "klik" met je gezin is belangrijk voor het plezier in je werk en jullie afstemming over de opvoeding. Je doet licht huishoudelijke taken die horen bij de opvang van de kinderen en vaak kook je eten voor de kinderen of voor het hele gezin. Je brengt en haalt kinderen van en naar school, voorschool of activiteiten, doet soms boodschappen en er kunnen vriendjes komen spelen. Je kunt je organisatietalent goed gebruiken als nanny!

Je werkt op vaste dagen en daarom is het werken als nanny goed te combineren met ander werk in of buiten de kinderopvang.

De meeste nanny's hebben een kinderopvang opleiding en zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Door deze registratie hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag. Professional Nanny verzorgd de aanmelding bij de gemeente. Hiervoor zijn een kinderopvang diploma, een VOG en registratie in het Personenregister Kinderopvang bij DUO, een kinder-EHBO-diploma, een kopie van je ID bewijs en een risico-inventarisatie nodig (die doen we samen met de ouders). Na de aanmelding komt de inspectie kinderopvang langs om te kijken of alles in orde is en daarna kan de opvang officiƩel van start. Professional Nanny regelt de facturering, een maandelijkse specificatie van je inkomsten en training en begeleiding.

Soms hebben nanny's geen kinderopvang opleiding, maar wel ervaring, dan werken ze buiten het kinderopvang systeem en hebben de ouders geen recht op knderopvangtoeslag.