Professional Nanny

Even voorstellen

Mijn naam is Hanneke Teunisse-Bruinsma en ik ben Professional Nanny in 2011 gestart als bemiddelingsbureau voor nanny's aan huis en gastouders die kinderen opvangen in hun eigen woning.

Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest in allerlei functies in de kinderopvang, wilde ik mijn visie, kennis en ervaring inzetten in een eigen bedrijf. Doel is het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit kinderopvang aan huis en het realiseren van een zo optimaal mogelijke situatie voor alle betrokken partijen.

Professional Nanny is een klein gastouderbureau, een eenmanszaak met hart voor de belangen van ouders, kinderen en nanny's. Ik ken alle ouders en kinderen, voer de gesprekken, geef de trainingen, doe waar nodig de risico-inventarisaties, houd het landelijk beleid bij om te zorgen dat aan alle wettelijke eisen wordt voldaan, onderhoud het contact met de inspectie kinderopvang en regel de administratieve en financiele zaken. Dat betekent; altijd direct contact, korte lijnen, snelle afhandeling van vragen en persoonlijke betrokkenheid.

In het voorjaar van 2018 heb ik ook Professional Nanny PLUS opgezet omdat ik ook voor ouders en nanny's wil bemiddelen die niet binnen de kaders van de Wet Kinderopvang vallen b.v. omdat een Nederlands gezin graag een Engelstalige nanny wil, omdat de diploma's van Engelstalige nanny's niet passen binnen het systeem, Engelstalige gezinnen niet onder de definitie "expat" vallen omdat ze langere tijd in Nederland blijven, ouders een anderstalige nanny willen aanstellen etc. etc. De kwaliteit van de nanny's staat altijd voorop en iedereen is legaal in dienst bij de ouders of werkt als ZZPér. Professional Nanny PLUS biedt zelf een unieke training (Nederlands en Engelstalig) om nanny's bij te scholen voor de functie. Dit alles maakt van Professional Nanny een bedrijf waar ik graag mijn energie in stop en waar ik trots op ben.

Het bemiddelingswerk vind ik heerlijk om te doen. Het is elke keer weer spannend om kennis te maken met nieuwe mensen die opvang voor hun kinderen zoeken of met nanny's die kinderen willen gaan opvangen. Het is elke keer weer leuk als we een "match" hebben en er een goede nanny start bij de ouders thuis of ouders een gastouder in de buurt vinden waar ze zich helemaal thuis voelen. Ik ben streng in de selectie en heb vertrouwen in de vakmensen waarvoor ik bemiddel.

Opleiding en achtergrond

Na mijn middelbare school heb ik eerst HBO-Jeugdwelzijnswerk gedaan aan de Prof. Kohnstamm Academie in Amsterdam. Vervolgens ben ik 10 jaar werkzaam geweest als groepsleidster in de kinderopvang.

Toen mijn eigen dochter 4 jaar werd, ben ik Bestuurskunde gaan studeren aan de UvA. Mijn specialisatie was organisatiekunde en ik ben afgestudeerd op een scriptie over kwaliteitsbeleid in de kinderopvang. Na het behalen van mijn doctoraal ben ik leidinggevende geweest bij diverse organisaties en op diverse niveau's in de kinderopvang en heb ik als beleidsmedewerker plannen geschreven voor gemeenten en welzijnsinstellingen over de opzet van de Voor en Vroegschoolse Educatie. In mijn laatste functie als leidinggevende van 2 BSO vestigingen, heb ik naast het uitvoeren van de management taken, ook dagelijks met veel plezier op de groepen gestaan.

Ik woon (samen met mijn man en onze hond) in Amsterdam-Noord en werk vanuit huis. Het ondernemerschap bevalt me prima en geeft me de ruimte en tijd om zo nu en dan op onze kleindochter te passen. Met twee voeten in de praktijk, net als de nanny's!

Tot zover...