Professional Nanny

Hoe werkt het?

Professional Nanny is een een-vrouwszaak die bemiddelt tussen ouders en nanny's. Het is mijn werk om een zo goed mogelijke situatie te creeren voor ouders, nanny's en kinderen. Professional Nanny zoekt een betrouwbare nanny van hoge kwaliteit voor de ouders en verzorgt al het papierwerk rond de in dienst treding bij de ouders. Nanny's kunnen 40 uur per week werken, twee of drie dagen of een paar middagen. Nanny's wonen niet bij de ouders in, maar gaan 's avonds weer naar hun eigen huis. Er is maar één contactpersoon bij Professional Nanny, dus de lijnen zijn kort, emails en telefoontjes worden meestal binnen een dag beantwoordt. Ik ken de situatie van alle ouders en nanny's en kan daarom snel reageren op vragen.

Een nanny binnen het kinderopvang systeem (Professional Nanny)

De Wet Kinderopvang regelt de officiele kinderopvang door nanny's aan huis (gastouders). Professional Nanny is een geregistreerd gastouderbureau binnen dit systeem en kan bemiddelen voor Nederlands of Engels sprekende nanny's met een Nederlands diploma in de kinderopvang (of een erkend buitenlands diploma) die geregistreerd worden in het Landelijk Register Kinderopvang. De registratie geeft de ouders het recht op kinderopvangtoeslag als ze voldoen aan de criteria van de Belastingdienst. Binnen dit systeem is Engelstalige kinderopvang alleen mogelijk voor expats die korte tijd in Nederland verblijven en wiens kinderen geen Nederlands hoeven te leren. Engelstalige ouders kunnen altijd een Nederlands-talige nanny inhuren voor hun kinderen, ze spreekt dan wel Engels met de ouders als dat nodig is.

Een nanny buiten het officiele kinderopvang systeem (Professional Nanny PLUS)

Professional Nanny PLUS is een aparte organisatie die oplossingen kan bieden voor ouders wiens wensen buiten het officiele kinderopvang systeem. Bijvoorbeeld:

- Nederlandse ouders die een Engelstalige nanny willen

- Buitenlandse ouders die langdurig in Nederlandverblijven, maar toch een Engels sprekende nanny willen.

- Buitenlandse ouders die een nanny willen die een andere taal spreekt

Professional Nanny PLUS kan helpen met het zoeken naar een nanny die past bij het gezin, een professionele kracht die de ouders helpt bij het combineren van hun werk en hun gezin en de organisatie thuis overneemt als de ouders er niet zijn. Professional Nanny PLUS zorgt dat nanny's legaal in dienst komen en verzorgt de benodigde contracten. De Nanny Academy verzorgt de training van de nanny (in het Engels indien nodig), tot een professioneel niveau.

Als ouders al een nanny hebben, maar de contracten geregeld willen hebben of training/coaching voor haar willen inkopen bij de Nanny Academy, dan kunnen ze op de pagina over de PLUS training zien wat ik voor ze kan betekenen hierin.

Een nanny zoeken

Als u wilt dat Professional Nanny of Professional Nanny PLUS een nanny voor u zoekt, dan kunt u eenvoudig het contact formulier invullen of een email sturen naar info@professionalnanny.nl. Ik neem dan contact met u op en stuur de belangrijkste informatie op per email. Ouders kunnen mailen, om al hun vragen beantwoordt te krijgen. Als alles duidelijk is, maken we een afspraak voor een bezoek van mij bij de ouders thuis. We kunnen dan bespreken wat de beste manier is om een nanny te gaan zoeken. We stellen een profiel op waarin alle wensen zijn opgenomen. De ouders en Professional Nanny (PLUS) ondertekenen een bemiddelingsovereenkomst, de ouders betalen de factuur voor de inschrijfkosten en ik ga advertenties uitzetten op internet en diverse nanny-websites afzoeken naar een nanny die past bij het profiel. Ik heb een eerste gesprek met de nanny's om de wensen en situatie van de ouders duidelijk te maken, te kijken of de nanny voldoet aan alle voorwaarden en om hun vragen te beantwoorden. Als ik een nanny heb gevonden die past bij het profiel, ontvangen de ouders het CV per email en een kort verslagje van het gesprek dat ik met de nanny heb gehad, het door haar gevraagde salaris en de reden waarom ik denk dat ze bij het profiel past. Als de ouders hier positief op reageren, kan er een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek (ik kan daarbij aanwezig zijn), om te kijken of er een "klik" is. Als dat het geval is, kan er een nieuwe afspraak gemaakt worden waarbij de nanny de kinderen kan ontmoeten en om te kijken of het eerste positieve gevoel blijft. Als ouders twijfelen en geen goed gevoel hebben bij een nanny, dan zoeken we gewoon verder tot we een nanny hebben gevonden die wel helemaal voldoet aan de wensen. Als de ouders en de nanny besluiten te gaan samenwerken, volgt er een gesprek met Professional Nanny (PLUS) om de afspraken vast te leggen en het papierwerk en de eventuele training van de nanny op te starten.

Contact:
Professional Nanny (PLUS)
Telephone: 06-28457319
Mail: info@professionalnanny.nl