Professional Nanny

Professionele mensen

Strenge selectie
Naast hun opleiding en ervaring, selecteer ik nanny's op; hun liefde voor en interesse in kinderen, hun vermogen om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, taalvaardigheid, ontwikkeling van hun persoonlijke vaardigheden en talenten, hun vermogen om kinderen een leuke, gezellige tijd te bezorgen, hun verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit, grote luisteroren, gevoel voor humor en hun bereidheid om zich 100% in te zetten voor de gezinnen waarmee ze samenwerken. Ze zijn professioneel en betrokken en spreken uitstekend Nederlands.

Goede opleiding
De nanny's waarmee ik werk hebben minimaal een pedagogische MBO-3 opleiding, of een passend MBO-4 of HBO diploma. Dit is belangrijk omdat kinderen niet alleen de beste zorg verdienen, maar ook gestimuleerd behoren te worden in hun ontwikkeling, in hun zelfredzaamheid, in hun taalvaardigheid, in hun sociale vaardigheden en in het ontwikkelen van hun persoonlijke interesses, talenten en vaardigheden. Nanny's bij de ouders thuis beschikken natuurlijk over een VOG en een diploma kinder-EHBO.

Wat doet een nanny?
Naast de dagelijkse verzorging van de kinderen, gaat een nanny actief met de kinderen aan de gang. Ze doet spelletjes, leest voor, knutselt, puzzelt, bouwt, bakt lekkere dingen, gaat met de kinderen naar buiten, zoekt plekken op om met andere kinderen te spelen of neemt vriendjes mee naar huis, luistert naar ze, praat met ze, leert ze normen en waarden en zo nodig de voorschoolse vaardigheden aan, helpt ze met het ontdekken van hun interesses en vaardigheden, helpt bij het huiswerk, biedt sport en spel aan etc.

Daarnaast ondersteunt ze in de dagelijkse organisatie in het gezin door het verrichten van aan de kinderopvang gerelateerde huishoudelijke taken, het ophalen van kinderen uit school, het brenen en halen naar buitenschoolse activiteiten of de voorschool voor peuters, ze kan koken en indien gewenst met de kinderen eten voordat de ouders thuiskomen.

Dat is de kwaliteit die je als ouder mag verwachten van een professionele nanny.