Professional Nanny

Kinderopvang bij de ouders thuis

Kwaliteit aan huis

Een nanny bij de ouders thuis, levert kinderopvang van hoge kwaliteit. Geen enkel gezin is hetzelfde, dus levert een nanny maatwerk, gebaseerd op het pedagogisch kader van Professional Nanny en de dagelijkse wensen van de ouders. 

Naast de dagelijkse verzorging, gaat een nanny actief met de kinderen aan de gang. Ze doet spelletjes, leest voor, speelt, knutselt, puzzelt, bouwt, bakt lekkere dingen, gaat veel met de kinderen naar buiten, zoekt plekken met andere kinderen op, luistert naar ze, praat met ze, leert ze normen en waarden en zo nodig de voorschoolse vaardigheden aan, helpt ze met het ontdekken van hun interesses en vaardigheden, biedt sport en spel aan en helpt bij het huiswerk. Een nanny kent de kinderen door en door en reageert sensitief op hun communicatie, emoties en behoeften. 

Als de ouders dat willen kan een nanny een programma met kinderen tussen 1-4 jaar doen, waardoor ze de voorschoolse vaardigheden aanleren. Het "Kiki" programma voor gastouders is voor ouders eenvoudig aan te schaffen en niet duur. Het geeft struktuur en het biedt veel leuke activiteiten die de nanny met de kinderen kan doen. 

Ondersteuning in de dagelijkse organisatie

Een nanny ondersteunt het gezin bij de dagelijkse organisatie en neemt de verantwoordelijkheid van de ouders over als ze werken. Ze voert aan de opvang van de kinderen gerelateerde huishoudelijke taken uit, kan kinderen uit school halen, vriendjes meenemen om te spelen, een boodschapje doen, koken en zorgen dat het speelgoed opgeruimd is als de ouders thuiskomen. 

Een nanny kan peuters van en naar de voorschool brengen zodat werkende ouders ook gebruik kunnen maken van de gratis uren VVE die gemeenten aanbieden. DE VVE leert de voorschoolse vaardigheden aan en leert kinderen functioneren in een groep en omgaan met andere kinderen. 

Professioneel, persoonlijk & betrokken
De kinderen hebben te maken met 1 vaste nanny, in een enkel geval met 2 nanny's in de week. Hierdoor kan het kind een sterke band opbouwen voor een essentieel gevoel van veiligheid en welbevinden. Elk kind krijgt de aandacht die nodig is voor zijn persoonlijke behoeften en ontwikkeling. De persoonlijke band tussen een nanny en het gezin waar ze de kinderen opvangt is hecht, het is dus belangrijk dat de nanny en de ouders en kinderen een goede "klik" hebben.

Naast hun opleiding en ervaring, selecteer ik nanny's op; hun liefde voor en interesse in kinderen, hun vermogen om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, taalvaardigheid, ontwikkeling van hun persoonlijke vaardigheden en talenten, hun vermogen om kinderen een leuke, gezellige tijd te bezorgen, hun verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit, grote luisteroren, gevoel voor humor en hun bereidheid om zich 100% in te zetten voor de gezinnen waarmee ze samenwerken. Ze zijn professioneel en betrokken en spreken uitstekend Nederlands.

Opleiding

De nanny's waarmee ik werk hebben minimaal een pedagogische MBO-3 opleiding (of MBO-3 werk en denk-niveau), of een passend MBO-4 of HBO diploma. Dit is belangrijk omdat kinderen niet alleen de beste zorg verdienen, maar ook gestimuleerd behoren te worden in hun ontwikkeling, in hun zelfredzaamheid, in hun taalvaardigheid, in hun sociale vaardigheden en in het ontwikkelen van hun persoonlijke interesses, talenten en vaardigheden.
Nanny's bij de ouders thuis beschikken natuurlijk over een VOG en een diploma kinder-EHBO.

Redelijke prijs
Professional Nanny levert een hoge kwaliteit voor een redelijke prijs. De bureaukosten zijn zo laag mogelijk gehouden om ervoor te zorgen dat ouders niet teveel betalen en nannies een behoorlijk inkomen kunnen verdienen. Een nanny aan huis wordt vanaf drie kinderen aanzienlijk goedkoper dan alle andere vormen van kinderopvang.

Professional Nanny service

Professional Nanny is van 's ochtends 9.00 tot 's avonds 21.00 en in het weekend bereikbaar voor vragen van ouders of nannies. Een mail wordt binnen een dag beantwoordt en ik ken alle ouders en kinderen, dus iedereen krijgt een antwoord op maat. Ik ondersteun ouders en nannies waar ik kan. Of het nu gaat om administratieve zaken, opvoedkundige adviezen, extra gesprekken, maatwerk voor het aanstellen van een nanny bij b.v. onregelmatge diensten of meer dan 3 dagen per week, zelfstandig ondernemerschap van de nanny, jaarlijkse belastingaangiftes van de nannies, individuele trainingen als er specifieke kennis ontbreekt, ik regel salarisadministratie en werkgeversverzekeringen waar nodig, denk mee over oplossingen in de dagelijkse organisatie en zoek gratis een nieuwe nanny voor een gezin als de oude nanny vertrekt en ondersteum nannies bij het vinden van nieuw werk of een nieuw gezin. 

Een nanny delen met een ander gezin
De opvang van de kinderen van twee of meerdere gezinnen kan gecombineerd worden! De nanny vangt de kinderen op in de woning van 1 van de ouders (maximaal 3 dagen per adres). Denk eens aan gezinnen in de buurt met kinderen in dezelfde leeftijd, buren, familie, vriendjes van school etc. Er kan op deze manier veel geld bespaart worden en het is gezellig voor de kinderen!

Kleinschalig

Uw kinderen worden opgevangen in een vertrouwde, huiselijke omgeving, waar alle tijd en aandacht is voor elk kind. Er kunnen maximaal 6 kinderen tegelijk opgevangen worden. Vriendjes die komen spelen tellen mee. Er zijn maximaal:
- 6 kinderen tussen 0-13 jaar oud
- 5 kinderen als ze allemaal jonger zijn dan 4 jaar
- 4 kinderen van 0 en 1 jaar oud, waarvan er maar twee onder de 0 jaar mogen zijn.
Professional Nanny beoordeelt uiteindelijk hoeveel kinderen er in een bepaalde situatie gezamenlijk kunnen worden opgevangen.

Flexibel
Een nanny kan de kinderen ook opvangen tijdens de schoolvakanties en andere vrije dagen. Een nanny bij de ouders thuis kan de kinderen ook opvangen als ze ziek zijn. Sommige nanny's gaan zelfs met de ouders mee op zakenreis of op vakantie!

Chronisch zieke en licht gehandicapte kinderen
Voor chronisch zieke of licht gehandicapte kinderen kan een nanny een uitkomst zijn. Deze vorm van opvang vereist maatwerk en dat kunnen nanny's leveren!