Professional Nanny

Werken als nanny

Als nanny werk je bij een gezin thuis en verzorg je de opvang van de kinderen als de ouders werken.
Je komt bij de ouders in dienst of hebt als ZZPér een overeenkomst van opdracht met de ouders. Jij bent degene die de zaken thuis goed laat verlopen, zodat de kinderen een fijne tijd hebben en de ouders rustig naar hun werk kunnen.


Opvang van de kinderen
Je levert een hoge kwaliteit kinderopvang omdat je meestal 1 tot 4 kinderen tegelijk opvangt. Je hebt veel aandacht voor de kinderen, zorgt voor een gezellige sfeer in huis en bent een stabiel punt in het leven van de kinderen. Je bent actief bezig met ontwikkelingsstimulering en taalontwikkeling en doet leuke activiteiten met de kinderen; uitstapjes, maken, buiten spelen, voorlezen, spelletjes, lekkere dingen bakken, knutselen etc. Als je kinderen van 0-4 jaar opvangt werk je 8-12 uur per dag. Als je kinderen opvangt na schooltijd werk je in de middagen en hele dagen in de vakanties.

Lange, drukke dagen
Je dagen zijn meestal goed gevuld met de verzorging en opvang van de kinderen, aan de kinderen gerelateerde huishoudelijke taken, kinderen brengen en halen van school, clubjes en andere activiteiten en in sommige gezinnen zorg je voor het avondeten. Kortom het is een drukke, verantwoordelijke baan waar je veel bevrediging uit kunt halen.

Anders dan de kinderopvang
Als je werkervaring in de kinderopvang hebt, zul je merken dat werken bij de ouders thuis heel anders is dan werken op een kinderdagverblijf of BSO. Als nanny ben je alleen verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van de kinderen. Je zult merken dat je sensitiever gaat reageren op de kinderen en dat je een hechte band met ze opbouwt. De samenwerking met de ouders en kinderen is persoonlijk en hecht, terwijl je toch een professionele afstand moet bewaren. Omdat je overdag geen collega's om je heen hebt, heb je 's avonds meer behoefte aan sociale contacten. Het aantal nanny's bij de ouders thuis groeit snel in Nederland. Het levert voor ouders en kinderen de kwaliteit en rust in huis die ze zoeken en het zorgt voor banen waarin nanny's meer tijd en aandacht aan de kinderen kunnen besteden en leuke activiteiten met ze kunnen doen.

Samen met ouders
De samenwerking met de ouders is meestal heel hecht. Je leert elkaar goed kennen en overlegt veel over de dagelijkse gang van zaken. Door goede communicatie ontstaat er een vertrouwensband tussen jou en de ouders.

Samen met Professional Nanny
Als je ergens mee zit, of als er iets opgelost moet worden, kun je altijd terugvallen op Professional Nanny. Een gesprek is nooit een probleem en je ziet je collega nanny's tijdens 2 trainingsdagen per jaar. Hier leren we van elkaar en kunnen we even rustig naar de pedagogische/inhoudelijke kant van het werk kijken.